Sayfalar

Kaplıca ve Termal Otelleri Sosyal Medya

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

KAPLICALARDAN FAYDALANMA TARZI
 
·Ilıca Sezonu: Bölgenin hava halleri göz önünde bulundurularak tanımlanır. Genelde ülkemizde kurulmuş kaplıca ve içmelerin sezonu onbeş Mayıs - onbeş Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda Tedavi Süresi (Kür): Gerekli faydayı temin etmek için üç haftalık bir iyileştirme ve minumum 21 banyo önerilir.
 
·Banyo vakti ve Müddetler: Banyoya giriş yapmadan ilk olarak; ufak ve büyük Abdest elde etmek, banyoda hareketsiz durmak lazımdır. Banyodan ayrıldıktan daha sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu yahut bornoza sarılınır, ılık salonda bir Saat kadar uyulur. Bu süre içerisinde, vücut ter döker. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha çok benzer gözde (odada) durulur.
 
·Birinci Banyo; kahvaltıdan önce aç karnına ya da il yemekten (kahvaltıdan) 60 dakika daha sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika öncelikli olarak elde edilmesi durumunda maksimal aşama yarar elde edilir.
 
·Banyoda kalma zamanı: ilk Gün 10 dakka; sonrakilerde ise, hastanın yapısına ve marazlığa göre, oniki-yirmi Dakika içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Kronik hastalıklarda tavsiye edilir. Müddeti üç-6 hafta var olmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir defada altı Su bardağı (bir.5 litre); sonradanki zamanlar; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden 30 dakika başta 2'şer su bardağı tüketilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan istifade edilir. Bu suların prostata yaradığı saptanmıştır.
 
·Deri Marazlıkları: Bütün cilt marazlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve killi sulardan menfaatlenilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, stereo-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan yararlanılır.
 
·kız marazlıkları: Bu bahiste doktor önerisi bulunmadan kaplıca terapisi yapılması hakiki olmaz. Ateşli kız hastalıklarında ve hamile hanımlarda ılıca tedavisi aşırı derece tadbirli ve mutlaka hekim gözetiminde uygulamasında yarar vardır. Adı geçenlerin haricinde Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim marazlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: ilerki derecede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca iyileştirmesi yapılmaz. Diğerleri için tuzlu, iyotlu ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan menfaatlenilmez. Davamlı (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Şiddetli ve ateşli romatizmada, kaplıca terapisi gerçekleştirilmez. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, car radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas marazlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir düzeneği rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, balçıklı ve car radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Solunum yöntemi rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi solunum yolu marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan yararlanılır. ilerki derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker rahatsızlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan yararlanılır.
 

http://circlebrook.com/blog/view/65745/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://theatreplayers.com/blog/view/102524/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://topiku.net/blog/view/43666/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.friendtrap.com/blog/view/2225/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://hiphopmula.me/blog/view/94896/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://songshui.org/action/blog/save
https://dev1.lorea.org/blog/view/64895/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://space9x.net/blog/view/356/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://myspace.pk/blog/view/613/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.findaluv.com/blog/view/362679/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://do-you-want-six-pack-abs.com/blog/view/24524/lkemizdeki-kaplca-otelleri
http://www.ideagrid.net/blog/view/22776/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://elgg-1-8.lachakanaverde.org/blog/view/52046/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://opensocial.network2social.com/blog/view/3422/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://bushmeyer.com/blog/view/1928/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.connectworld.co.uk/blog/view/628/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://nt2.network2social.com/blog/view/321/ulkemizdeki-kaplica-otelleri

0 yorum: